Noi20

Tabara de studiu biblic

Savarsin, 3 - 6 ianuarie

In perioada 3 - 6 ianuarie 2013, la Savarsin, va avea loc o tabara de studiu biblic pentru adolescenti si tineri avand ca tema centrala "Istoria si identitatea adventista".

Intre lectori amintim pe pastorii Mihai Maur, Dragos Musat, Stefan Nadaban, Marcel Tarmure, Claudiu Gasman si Narcis Ardelean.

Propunem teme ca: Adventul, Noul Pamant, Mecanismele mantuirii, Marea lupta, Cresterea in Hristos, Sabatul, Standardele vietuirii crestine ...

Propunem si momente de lucru in echipa, interactivitate si recreere!

Programul incepe joi, 3 ianuarie, la ora 15, si se va incheia duminica, 6 ianuarie, in jurul orei 12.

Cheltuieli: cazarea (10 lei / noapte) este subventionata in totalitate de departamentul de tineret al Conferintei Banat; oferim toate mesele incepand de la cina de joi seara pana la micul dejun de duminica, plus un pachet pentru pranzul de duminica, la pretul total de 45 lei (cele mai multe biserici locale au disponibilitatea de a subventiona acest cost tinerilor lor); costurile de deplasare si le asuma fiecare participant.

Puteti primi detalii suplimentare despre program si va puteti inscrie contactandu-ne telefonic la numarul 0746 50 11 69 sau prin email la adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Numarul de locuri este limitat: 50. Locurile se ocupa in ordinea inscrierii.

Va asteptam!

Posted in Tabere si excursii

Noi09

Cerinte pentru grupele de exploratori si licurici

De derulat in perioada noiembrie 2012 - iulie 2013

Licurici

Exploratori

Dezvoltare spirituală

Să citească cele patru Evanghelii

Să citească Noul Testament în întregime

Să cunoască ordinea cărților Noului Testament

Să cunoască ordinea cărților Bibliei

Să citească din Biblie cartea Daniel pentru concursul Bible Bowl

Să citească din Biblie cartea Daniel pentru concursul Bible Bowl

Să participe la programul ”Micii predicatori” în Sabatul copiilor

Să participe la programul ”Micii predicatori” în Sabatul copiilor

Să citească în întregime cartea ”Andrei întreabă de ce?”

Programă specifică (manual)

Să cunoască angajamentul şi legile licuricilor

Să cunoască angajamentul şi legile exploratorilor

Să cunoască steagul, sigla şi semnificaţia ei

Să cunoască steagul, sigla şi semnificaţia lor

Să cunoască structura organizaţiei exploratorilor

Să facă o drumeţie de o zi pentru care să îşi pregătească singur bagajul

Să ştie semnele de drum şi semnalele de fluier

Să planifice şi să conducă un moment devoţional pentru grupa sa pornind de la una dintre lecțiile din natură din manualul explo

Specializări

Să își însușească specializările: ”Biblia 1”

Să își însușească specializările: ”Noduri”

”Reguli de politețe”

”Stele”

”Reguli de circulaţie”

”Arbori”

Proiecte de misiune

Să ofere în dar cartea anului colegilor, învățătoarei, rudelor neadventiste ....

Să ofere în dar cartea anului colegilor, învățătoarei, rudelor neadventiste ....

Să invite prieteni neadventiști la întâlnirea licu

Să invite prieteni neadventiști la întâlnirea explo

Să participe cel puțin la o ocazie de slujire socială (bătrâni, orfani, bolnavi)

Să participe la cel puțin două ocazii de slujire socială (bătrâni, orfani, bolnavi …)

Posted in Activitati si proiecte

Oct22

Carti propuse pentru clubul iubitorilor de carte

Revenim cu cateva informatii importante pentru tinerii si adolescentii interesati de proiectul propus prin clubul iubitorilor de carte.

Punctaj:

Pentru orice carte citită se oferă un număr de puncte egal cu numărul paginilor parcurse. (De exemplu, ai citit o carte de 85 de pagini, primești 85 de puncte) Pentru orice carte religioasă recomandată de Biserica Adventistă numărul de puncte va fi dublat! (De exemplu, cele 85 de pagini aduc 85 de puncte pe care le înmulțim cu 2 și avem 170 puncte) Pentru orice carte dintre cele recomandate de noi, numărul de puncte va fi triplat! (De la 85 de puncte se ajunge la 255)

Cărți propuse de noi (cu punctaj superior!)

Pentru copiii pana in clasa a VIII - a

Propunem citirea întregului Nou Testament într-o ritmicitate de aproximativ 1 capitol pe zi. Vom puncta dând bonus citirea următoarelor părți ale Noului Testament:

- Octombrie și Noiembrie: Matei (28 capitole), Marcu (16 capitole), Galateni (6 capitole), Efeseni (6 capitole). Rapoartele trebuie trimise unul câte unul, pe măsura finalizării cărții respective, până în data de 30 noiembrie inclusiv. După această dată punctajul rămâne dar se pierde bonusul!

- Decembrie: Luca (24 capitole), Filipeni (4 capitole). Pentru a primi și bonusul rapoartele trebuie să ajungă la noi până în 31 decembrie.

- Ianuarie: Ioan (21 capitole), Coloseni (4 capitole). Data limită bonus – 31 ianuarie.

- Februarie: Faptele Apostolilor (28 capitole). Data limită – 28 februarie.

- Martie: Romani (16 capitole), 1 Tesaloniceni (5 capitole), 2 Tesaloniceni (3 capitole), 1 Timotei (6 capitole). Termen – 31 martie.

- Aprilie: 1 Corinteni (16 capitole), 2 Corinteni (13 capitole), 2 Timotei (4 capitole). Termen – 30 aprilie.

- Mai: Tit (3 capitole), Filimon (1 capitol), Evrei (13 capitole), Iacov (5 capitole), 1 Petru (5 capitole), 2 Petru (3 capitole). Termen – 31 mai.

- Iunie: 1 Ioan (5 capitole), 2 Ioan (1 capitol), 3 Ioan (1 capitol), Iuda ( 1 capitol), Apocalipsa (22 capitole). Termen – 30 iunie.

Propunem, de asemenea, citirea cărților ANDREI ÎNTREABĂ DE CE (adaptare pentru copii a cărții TRAGEDIA VEACURILOR) și CALEA CĂTRE HRISTOS.


Pentru adolescenti si tineri de la clasa a IX - a in sus

Alături de citirea Noului Testament după modelul dat mai jos grupei B, pentru a dobândi bonus e necesar să se citească și să se raporteze respectând aceleași termene limită și următoarele cărți ale Vechiului Testament:

- Octombrie și Noiembrie: Genesa (50 capitole), Exodul (40 capitole).

- Decembrie: Iosua (24 capitole), Judecători (21 capitole), Rut (4 capitole).

- Ianuarie: 1 Samuel (31 capitole), 2 Samuel (24 capitole).

- Februarie: 1 Împărați (22 capitole), 2 Împărați (25 capitole).

- Martie: 1 Cronici (29 capitole), 2 Cronici (36 capitole).

- Aprilie: Proverbele (31 capitole), Eclesiastul (12 capitole), Ezra (10 capitole).

- Mai: Neemia (14 capitole), Daniel (12 capitole), Osea (14 capitole), Ioel (3 capitole), Amos (9 capitole), Obadia (1 capitol).

- Iunie: Estera (10 capitole), Iona (4 capitole), Mica (7 capitole), Naum (3 capitole), Habacuc (3 capitole), Țefania (3 capitole), Hagai (2 capitole), Zaharia (14 capitole), Maleahi (4 capitole).

Propunem, de asemenea, citirea cărților ”TRAGEDIA VEACURILOR”,” MINTE, CARACTER ȘI PERSONALITATE”, ”CALEA CĂTRE HRISTOS” (toate scrise de Ellen White), ”EVANGHELIA VEȘNICĂ PENTRU O LUME VEȘNIC ÎN SCHIMBARE” (de Jon Paulien) și volumele 1 și 2 din ”PORTRETE ÎN ALB ȘI NEGRU”.


Posted in Activitati si proiecte

Oct05

Clubul iubitorilor de carte (2012 - 2013)

Motto: "Cât citeşti, atâta creşti! Cât citeşti, atâta eşti!" (Vasile Romanciuc, poet român din Republica Moldova)

Scop: Într-o perioadă când cartea pare a fi mai degrabă dușman pentru cei mai mulți tineri, ne dorim ca, prin redescoperirea plăcerii și beneficiului de a citi, să deschidem posibilități reale de creștere și dezvoltare la nivel spiritual și intelectual. Ne propunem să îi încurajăm pe tineri să citească o mulțime de cărți serioase, bune, care să formeze caractere creștine și oameni puternici.

Participare: În primul rând îi avem în vedere pe adolescenții (companionii) și tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. O a doua categorie așteptată să participe îi cuprinde pe copiii de școală primară și gimnaziu (licurici mai mari și, mai ales, exploratori). Desigur, și persoanele care depășesc vârsta de 35 de ani pot să participe onorific, fără premiere, la programul nostru. Persoane din afara Conferinței Banat pot participa, tot onorific, la program.

Perioada: Se iau în calcul doar cărțile citite și raportate în perioada 1 octombrie 2012 – 30 iunie 2013.

Metodologie: Citește cărțile propuse lunar de către responsabilii departamentului de tineret pe site-ul www.tinbanat.ro (cu punctaj mai mare) sau cărțile alese de tine după propria preferință, mai puțin manuale școlare, etc. (aici punctajul va fi, însă, mai mic!), întocmește un scurt rezumat al cărții respective (cel mult o jumătate de pagină A4 în format electronic, adică aproximativ 300 - 500 de cuvinte), adaugă neapărat titlul cărții, numele autorului, editura, anul publicării și numărul de pagini citite. Pentru cei care citesc Biblia se acceptă și fragmente din carte (de exemplu Cartea Psalmilor sau Estera, fără să fi citit întreaga Biblie)!

În primul rezumat pe care-l vei trimite (şi care va reprezenta de fapt înscrierea ta în concurs) vei menţiona în dreptul tău: numele şi prenumele, vârsta, localitatea și biserica locală din care faci parte (Ex: Popescu Elena, 17 ani, Oradea, ”Eden”).

Rezumatele nu sunt standard și nu influențează punctajul pe care îl primești. Rezumatele au doar rolul de a ne convinge că ai citit, într-adevăr, cărțile respective. Așadar, descrie pe scurt ce temă abordează cartea, ceea ce te-a impresionat cel mai mult, idei pe care, înainte de a citi cartea, nu le ştiai, aprecieri şi chiar critici la adresa autorului, etc.

Vei trimite rezumatele cărților citite la următoarele adrese de email: adresa pastorului tău, adresa pastorului de tineret sau a coordonatorului de zonă Explo din județul tău și responsabililor de la departamentul de tineret al Conferinței Banat pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Poţi trimite doar un singur rezumat odată pentru validare!

Premiere: Departamentul de tineret va premia separat primele locuri din cele două categorii: A). Adolescenți și tineri de la clasa a noua în sus și B). Copii până în clasa a opta. Între premiile oferite se regăsesc aparate ebook-reader sau obiecte specifice exploratorilor (cort, rucsac, saci de dormit ...). În plus, încurajăm bisericile locale să premieze oferind câteva cărți de calitate toți copiii, adolescenții și tinerii implicați în acest demers.

Posted in Activitati si proiecte

Iun28

Mega excursia verii

Te invitam intr-o excursie deosebit de frumoasa alaturi de prietenii tai, adolescenti si tineri, de pe intreg teritoriul Conferintei Banat.

In prezentarea pe care o poti vedea accesand linkul care urmeaza ai toate informatiile de care ai nevoie pentru a te hotara sa vii cu noi!

http://prezi.com/pbd3kl1q6khx/excursie-banat-v2/

Grabeste-te! Locurile sunt limitate!

 

Posted in Tabere si excursii

Mar15

Batalia pentru TINE ri!

Un program pe care trebuie neaparat sa il vezi!!!

In perioada 24-31 martie, orele 19 si 23, la Speranta TV sau pe site-ul postului, www.sperantatv.ro , poti urmari un program deosebit adresat tinerilor "Batalia pentru TINEri". Dincolo de teme biblice de interes deosebit, vei putea urmari dezbateri despre muzica, internet, sexualitate, teme care descriu trairile si luptele zilnice pe care le poarta orice tanar din ziua de astazi!

Urmareste impreuna cu prietenii tai programul "Batalia pentru TINE ri" la Speranta TV!

Posted in Noutati

Feb03

Seminar despre muzica in lumea crestina contemporana

Va invitam la Arad Salem in Sabatul din 10 - 11 februarie pentru un program despre muzica pe care o doresc si o cauta tinerii. In afisul atasat aveti detalii despre program. In plus, vineri seara, in 10 februarie, vom incerca sa organizam si o transmisie pe www.maiaaproape.ro cu aceiasi tema si acelas invitat!

Tineti aproape!

Posted in Activitati si proiecte

Ian27

Oportunitatea de slujire a lunii februarie

Implicați-vă, cu grupul de copii (licu, explo) sau tineri, în programul de evanghelizare pe care îl desfășoară biserica voastră: oferiți invitații, recitați, cântați, ... faceți orice puteți și știți mai bine pentru a face ocazia evanghelizării mai frumoasă.

În cazul în care biserica voastră nu organizează o evanghelizare publică sau nu o face în perioada lunii februarie puteți să vă gândiți la alte variante de implicare misionară, la alegere.

Asteptam cu interes scurte rapoarte si multe fotografii din timpul derularii activitatilor voastre!

Posted in Activitati si proiecte

Ian27

Carti de cantece pentru tineret

Am primit la sediul conferinței o nouă tranșă a cărților de cântece de tineret. Cum prima noastră comandă s-a epuizat repede și mulți tineri nu au avut posibilitatea să își procure cartea, aveți acum posibilitatea, din nou, să o achiziționați. Costul unei bucăți este de 16 lei și oferă colecția completă a culegerilor de cântece de licurici, exploratori, companioni, tineri și Amicus.

Posted in Noutati

Ian27

Concurs de cunostinte biblice BIBLE BOWL 2012

In urma experientei frumoase de la debutul programului de anul trecut, iata-ne gata sa continuam acest program de tineret care, la nivel nord-american, reprezinta apogeul fiecarui an in lucrarea de slujire a tinerilor.

Apasa CONTINUE READING pentru a gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a participa, cu succes, si anul acesta, la concursul BIBLE BOWL!

Nu uita ca premiile aduc subventii substantiale - pana la integrale! - in privinta participarii la taberele de vara organizate de departamentul de tineret al Conferintei Banat!

Succes!

Posted in Activitati si proiecte

Contul meu

Introdu numele de utilizator si parola pentru a putea intra in contul tau!